h

SP stelt opnieuw vragen Kievitstraat

18 september 2017

SP stelt opnieuw vragen Kievitstraat

Foto: SP

De fractie van de SP is niet tevreden over de aanpak van de hoek Kievitstraat door het college. Een half jaar geleden stelde fractievoorzitter Richard Boddeus vragen aan wethouder Veldhoen met als doel de hoek Kievitstraat - Haatlanderdijk aan te pakken. Toen daar geen actie uit voort kwam werden er opnieuw vragen gesteld in juni en ook dat leidt niet tot enig resultaat. De fractie wil nu opheldering van het college waarom er geen actie wordt ondernomen.

 

SP-leider Boddeus: ‘In juni gaf wethouder Veldhoen aan dat er personele problemen waren om dit dossier op te pakken maar ik kan mij niet voorstellen dat er al die tijd geen ambtenaar is die een belletje kan plegen naar een bedrijf om de grond bij de Kievitstraat af te voeren en de locatie te egaliseren. Zo langzamerhand vragen we ons af of er meer aan de hand is. Is de grond vervuild? Wil het college niet? Of zijn er mogelijk andere problemen? Het blijft voor ons een groot vraagteken en de bewoners zitten al die jaren tegen een berg van grond, puin en onkruid aan te kijken.’

 

Het dossier Kievitstraat is een langlopend slepend dossier sinds de gemeente Kampen krediet verstrekte in 2010 aan bouwbedrijf Wever. Toentertijd werd gedacht dat de locatie snel opgeknapt zou worden. Actie bleef sindsdien uit en kost de gemeente enkele tonnen.

Reactie toevoegen

U bent hier