h

Een 'gaaf' stadje

16 april 2024

Een 'gaaf' stadje

We hebben een 'gaaf' stadje! Want ons Kampen is mooi he? Prachtig aan de IJssel, mooie events als Sail, een heel nieuw dorp voor extra woningen, goede voorzieningen, en qua welvaart goed in de landelijke lijstjes. Dat hebben we toch maar mooi gefikst. Heel eerlijk, best lang dacht ik er ook wel zo over. Ik was vooral op mezelf, op werk, op familie en op eigen welvaart gericht. En ja, natuurlijk kreeg ik wel eens wat mee in de krant of in de buurt. Gewoon wegkijken, dat lost zich vanzelf wel op. Wat was ik naïef, veilig, en eigenlijk gewoon laf.

Inmiddels hebben we ons gezicht in diverse buurten laten zien, o.a. in Brunnepe, Flevowijk en Greente. Poeh, dan lukt wegkijken ineens niet meer. Want schimmel in vochtige, tochtige woningen bestaat echt, voorzieningen zijn onder de maat en mensen kunnen niet rondkomen. En daardoor wantrouwen ze de (lokale) politiek, en ook elkaar. Qua beleid zien we problemen met laaggeletterdheid en verslaving, met alle negatieve gevolgen. Voor zover op het gemeentehuis bekend, schieten oplossingen tekort. Er is altijd wel een excuus voor andere keuzes. En als die er niet zijn, dan kijken we gewoon een tijdje de andere kant op.

Kampen is gaaf, maar zeker nog niet voor iedereen. Ik ga niet meer wegkijken. Welke kant kijk jij op? Ga in gesprek met mensen. Gewoon bij de koffie, op een verjaardag, of in het park. Het kan en moet anders!
Socialer!

Met sociale groet,

Gerco van Oene

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier