h

Kater er na

24 januari 2024

Kater er na

Een nieuw jaar is aangebroken. Ik word, weliswaar op dezelfde tijd als voorgaande jaren, wakker en kijk onrustig om me heen. Opgelucht merk ik dat ik nog steeds aan de linkerkant lig. Maar waar kwam dan dat rare gevoel weg? Langzaam besefte ik dat dit jaar wel eens een heel speciaal jaar kon gaan worden. Onderhandelingen over een nieuw te vormen regering zouden weer snel plaatsvinden. Het is dus maar afwachten hoe het zou gaan en hoe groot de tsunami wordt die een peroxide watergolf zou kunnen veroorzaken bij de formatiegesprekken. 

Na de eerste verkenningsgesprekken zal duidelijk worden hoever de doorslag naar rechts onzekerheid of enige vorm van weifeling zal oproepen. De vrees is echter dat het toegevoegde gewicht de evenwichtstand naar rechts zal laten doorslaan. De rechtse druk is te groot om hier voldoende tegendruk aan te kunnen geven. Links lijkt op alle fronten ten onder te gaan. 

Het gevolg hiervan was, dat er in de tomatenrode hoek, een verschuiving plaatsvond in de hoogste kringen. Sommigen zouden dit als een coup zien, maar door een nuchtere benadering van dit focale letsel, was het duidelijk dat een hernieuwd en goed leiderschap de juiste tegendruk zou kunnen bieden. 

In het kader van vernieuwing was het voor de enthousiastelingen, die de SP weer nieuw leven wilden inblazen, een extra drive om op de rode tegengolf mee te zeilen. En na jaren van afwezigheid keerde de SP terug in Kampen. Het landelijke partijbestuur van de partij gaf uiteindelijk groen licht voor het heroprichten van de afdeling. En ondanks dat de partij landelijk in zwaar weer zit, heerst er optimisme bij de kersverse Kamper afdeling. Onder het motto van “Wij hebben een ander geluid waar wij allemaal achter staan”, hebben deze tomatenrode kameraden heel hard gewerkt om aan de criteria te voldoen en alle zaken op orde te stellen. Met een ander geluid dan de heersende partijen gaan we nu dus vol goede moede verder en richten onze pijlen op de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier