h

Blog

16 april 2024

Een 'gaaf' stadje

We hebben een 'gaaf' stadje! Want ons Kampen is mooi he? Prachtig aan de IJssel, mooie events als Sail, een heel nieuw dorp voor extra woningen, goede voorzieningen, en qua welvaart goed in de landelijke lijstjes. Dat hebben we toch maar mooi gefikst. Heel eerlijk, best lang dacht ik er ook wel zo over. Ik was vooral op mezelf, op werk, op familie en op eigen welvaart gericht. En ja, natuurlijk kreeg ik wel eens wat mee in de krant of in de buurt. Gewoon wegkijken, dat lost zich vanzelf wel op. Wat was ik naïef, veilig, en eigenlijk gewoon laf.

Lees verder
16 april 2024

Kader

Ik dacht altijd dat het voor mij onmogelijk was om ingekaderd door het leven te gaan. Mijn gevoel zei mij dat een kader diende als een inperking. Het overduidelijke hokje waar je in geplaatst werd. Had je lang haar, was je een hippie en droeg je dan ook nog een leren jasje, was je een rocker. Ik had beide en een identiteitscrisis leek voor mijn deur te staan. Ik besefte hierdoor al snel dat mijn leven belangrijker was dan het kader, en mijn pad leek gekozen. 

Lees verder
24 januari 2024

Kater er na

Een nieuw jaar is aangebroken. Ik word, weliswaar op dezelfde tijd als voorgaande jaren, wakker en kijk onrustig om me heen. Opgelucht merk ik dat ik nog steeds aan de linkerkant lig. Maar waar kwam dan dat rare gevoel weg? Langzaam besefte ik dat dit jaar wel eens een heel speciaal jaar kon gaan worden. Onderhandelingen over een nieuw te vormen regering zouden weer snel plaatsvinden. Het is dus maar afwachten hoe het zou gaan en hoe groot de tsunami wordt die een peroxide watergolf zou kunnen veroorzaken bij de formatiegesprekken. 

Lees verder
6 januari 2024

De Bezorger

Buiten is het nat en koud, maar er moeten uitnodigingen de deur uit. De algemene ledenvergadering staat voor de deur. Omdat we sinds kort een volwaardige afdeling zijn, moet er onder andere ook een bestuur gekozen worden en hiervoor hebben we de stemmen van de leden nodig. Nu kunnen we natuurlijk in deze moderne tijden goed gebruik maken van de hoogstaande technologische ontwikkelingen, maar soms is het nodig om strijd tegen vervreemding te voeren om de menswaardigheid te behouden in deze moderne, gemechaniseerde wereld, dus de keuze om alles persoonlijk te bezorgen was snel gemaakt.

Lees verder
20 november 2023

Interview met Jan Liefting

"In principe is alles mogelijk, als je er maar in gelooft en dan heb je vaak dat gelukje dat het alsnog laat gebeuren."

In een intrigerend gesprek met Jan Liefting door Willem Stoel nemen we een duik in zijn rijke levenservaring. Zijn keuze voor de SP blijkt geworteld in het recht op aandacht voor iedereen. Liefting's optimisme en geluksfilosofie kleuren zijn kijk op het leven, en zijn visie op Kampen als stad met potentie biedt een interessante kijk op toeristische ontwikkeling. Ontdek het unieke perspectief van deze geboren verteller.

Lees verder
14 november 2023

Interview met Janna de Haan

"Leerkracht is het mooiste beroep van de wereld!"

In een boeiend en openhartig interview door Willem Stoel deelt Janna de Haan haar levensverhaal en overtuigingen. Van haar geboorte in het kleine Friese plaatsje Britsum tot haar passie voor het onderwijs en maatschappelijke betrokkenheid, ontvouwt zich een verhaal van gedrevenheid, sociale verbinding en het streven naar gelijke kansen voor ieder kind.

Lees verder
5 november 2023

Interview met Meino de Vries

"In Nederland zijn existentiële kernwaarden bijzaken geworden. Socialisme is de enige weg naar normalisatie hierin."

In een aangrijpend interview met Meino de Vries door Willem Stoel ontdekken we zijn bijzondere verhaal en zijn diepgewortelde idealen. Zijn toewijding aan het bestrijden van onrecht en hebzucht heeft hem geleid naar de SP.

Lees verder
19 oktober 2023

Vergadercursus

Foto: SP

Zaterdagmorgen, of was het nog nacht, werd ik wakker geschud door een onmenselijk klinkend lawaai. Mijn zoete dromen over een vermeende toetreding tot de kapitalistische elite werden ruw uiteen gerukt. Naarstig gooide ik mijn benen over de rand van mijn zwaar lonkend bed en mijn voeten zochten naar pantoffels. Langzaam drong het tot mij door dat ik vandaag mijn chaotische kant probeerde te onderdrukken en mij ging ontwikkelen tot een volwaardig bestuurslid. De nodige ochtendrituelen werden volbracht en ik begaf mij naar het, nog te nationaliseren, station. Hier ontmoette ik een medebestuurslid en samen storten wij ons in het reisgewoel, om ons te begeven naar de nu nog moederstad, alwaar wij ons samenvoegden bij de andere helft van onze delegatie. Vol zaligmakende gevoelens reisden wij verder naar het hol van de tomaat.

Lees verder
18 september 2023

Prinsjesdagprotest

Foto: SP

Zondag 17 september 07:00 uur. Net wakker uit een marxistische droom van rode vaandels, bebaarde en besnorde mannen, drong het langzaam tot mij door, het was de dag van mijn eerste demonstratie en nog wel in de residentsstad. Een bepaalde opwinding ontging mij niet. Eerst maar eens even een verkwikkende douche en dan nog even wat brood en koffie wegwerken. Even later dan maar richting station gelopen, want daar zouden wij, mijn mede socialistische kameraden en ik, onze busreis beginnen.

Lees verder

U bent hier