h

SP organiseert meldpunt Wonen in Jacob Catsstraat

29 maart 2024

SP organiseert meldpunt Wonen in Jacob Catsstraat

Op zaterdag 6 april, van 10 tot 12 uur, organiseert de SP een meldpunt Wonen op de hoek van de Beekmanstraat en de Jacob Catsstraat.

De lokale SP is benieuwd naar de ervaringen van de bewoners van "de lage flats" in de Jacob Catsstraat. Bestuurslid Bas Roijen legt uit: "In 2018 kondigde deltaWonen renovatiewerkzaamheden aan, maar sindsdien is het opvallend stil. Bewoners horen echter geruchten dat er mogelijk plannen zijn om de flats over enkele jaren te slopen. deltaWonen verschaft hierover geen duidelijkheid. Wij willen graag horen hoe bewoners dit ervaren, welke informatie zij hebben en hoe het contact met deltaWonen verloopt."

Voorzitter Gerco van Oene voegt toe: "Het zou schrijnend zijn als er enerzijds gejuich is over de spoedige bouw van 120 sociale huurwoningen in de komende jaren, terwijl anderzijds wordt besloten dat bijna 100 woningen gesloopt worden. Zonder onderzoek kunnen we geen standpunt innemen, vandaar dit meldpunt als startpunt voor onderzoek en indien nodig actie. We zullen samenwerken met de bewoners en de bewonerscommissie en hebben goede relaties, waaronder met André Zwiers en Alice Koops."

De SP en de bewoners gaan later in april overleggen over het vervolg. Bewoners die niet aanwezig kunnen zijn op zaterdag 6 april krijgen de mogelijkheid om hun feedback te geven via dit formulier

Woont u niet in de Jacob Catsstraat, maar heeft u toch een melding? Problemen rondom wonen kunnen altijd bij ons gemeld worden via het contactformulier op onze website.

Reactie toevoegen

U bent hier