h

SP organiseert Meldpunt Wonen voor bewoners van de Greente

21 mei 2024

SP organiseert Meldpunt Wonen voor bewoners van de Greente

Foto: Niels van Dijk

Op zaterdag 25 mei, van 10:00 tot 13:00 uur, organiseert de SP een meldpunt Wonen voor de Greente. Het meldpunt wordt opgezet op een grasveld aan de Leeuwerikstraat.

Onlangs hebben SP-leden in onder andere de Kievitstraat een buurtonderzoek uitgevoerd om te achterhalen hoe bewoners de renovatie van sociale huurwoningen door deltaWonen ervaren. Bas Roijen, bestuurslid van SP Kampen, legt uit: “We hoorden geluiden dat bewoners zorgen hadden over de aanstaande renovatie. Bij ons eerste buurtonderzoek leek dat mee te vallen. Echter, nu de eerste fase werkelijk gestart is, krijgen we signalen dat bewoners niet gelukkig zijn met hoe het loopt. Er lijkt veel overlast te zijn, en bewoners maken zich zorgen over de bijkomende kosten die ze zelf moeten dragen. We nemen hiervan graag kennis, door verhalen uit eerste hand te horen.”

Deze signalen zijn voor de lokale SP-afdeling reden genoeg om opnieuw de buurt in te gaan, ditmaal met een meldpunt Wonen. SP-voorzitter Gerco van Oene: “Vooropgesteld, we zijn blij met de renovatie, en enige overlast is daarbij nooit te voorkomen. Door in een vroeg stadium de klachten en zorgen bij de bewoners op te halen, helpen we de buurt om deze kenbaar te maken bij deltaWonen en bouwbedrijf Ter Steege Bouw Vastgoed, die de renovatie uitvoert. We hebben er alle vertrouwen in, dat deze partijen de informatie ter harte zullen nemen. Zo kunnen ze er alles aan doen, de verdere overlast voor bewoners tot een minimum te beperken. En eventuele schade en bijkomende kosten moeten natuurlijk volledig worden vergoed, maar dat is logisch.”

De SP zal de resultaten van het meldpunt bundelen. Samen met betrokken bewoners worden verdere stappen gezet. Bewoners die op zaterdag 25 mei niet aanwezig kunnen zijn, krijgen de mogelijkheid om hun feedback te geven via een online formulier.

Reactie toevoegen

U bent hier