h

SP: Nieuwe wethouder niet nodig

21 mei 2017

SP: Nieuwe wethouder niet nodig

De SP vindt het niet noodzakelijk dat de vrijgekomen post van wethouder opnieuw vervuld wordt. Begin deze maand trad wethouder Ekker(VVD) af nadat er veel commotie was ontstaan over de verkoop van de Stadskazerne. De vacante plek hoeft volgens de partij niet opnieuw ingevuld te worden omdat het slechts nog enkele maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen is en de taken prima door andere collegeleden uitgevoerd kunnen worden.

 

SP fractievoorzitter Richard Boddeus: ‘Ekker was verantwoordelijk voor o.a.de financiën binnen het college. De jaarrekening van vorig jaar en de perspectiefnota voor komende jaren kan een nieuwe wethouder niet voor zijn rekening nemen, hij of zij zal eerst ingewerkt moeten worden, wethouder Spaan zal dat voor zijn rekening nemen. Dan volgt er een zomervakantie van twee maanden. Daarna volgen nog zes maanden tot aan de verkiezingen. Die tijd is heel kort, je moet je afvragen of de investering die je doet het gewenste rendement oplevert.’

 

Daags na het aftreden van wethouder Ekker verdeelden de overige collegeleden zijn portefeuille. De SP vindt dat het opnieuw invullen van de vrijgekomen plek geen
vanzelfsprekendheid is omdat de gemeentefinanciën nog steeds onder druk staan. Boddeus: ‘Over een maand zijn de Hanzedagen geweest, besluit Reeve is genomen, het nieuwe zwembad is in gebruik genomen en de decentralisaties zijn doorgevoerd. Grote projecten worden de komende maanden niet meer uitgevoerd. De overige collegeleden moeten natuurlijk nog wel wat te doen hebben tot aan de verkiezingen.’

 

Reactie toevoegen

U bent hier