h

SP: aanpak N50 moet prioriteit krijgen

3 november 2016

SP: aanpak N50 moet prioriteit krijgen

Foto: Richard

Na weer een ernstig ongeluk op de N50 vindt de SP dat de druk opgevoerd moet worden bij minister Schultz . De partij is het aantal ongelukken zat en vindt dat er nu snel actie moet worden ondernomen. Aanleiding is opnieuw een ernstig ongeluk op de weg waar woensdag enkele auto’s bij betrokken waren.

Volgens SP fractievoorzitter Richard Boddeus wordt het hoognodig tijd voor een snelle aanpak van de N50: ‘Kampen wordt steeds vaker genoemd tijdens de verkeersinformatie op de radio, liever zie ik dat we positiever in het nieuws komen. De steeds drukkere weg zorgt steeds vaker voor ongelukken en problemen, daarom heb ik woensdagmiddag nog contact gehad met de woordvoerders in de provincie en in de Tweede Kamer en zij gaan zich ook inzetten voor het verbeteren en verbreden van de N50.’

Boddeus pleit ook voor een brede lobby in Den Haag voor het opwaarderen van de weg: ‘Niet alleen de gemeenten in Overijssel en Flevoland maar ook gemeenten uit de provincies Gelderland en Friesland zouden zich samen met de vier genoemde provincies en het bedrijfsleven moeten aansluiten bij de lobby.’

Na de vele ongelukken, zelfs met dodelijke afloop, zal het voor de minister duidelijk moeten zijn dat het zo niet langer kan.

Reactie toevoegen

U bent hier