h

SP stelt vragen sloop keersluis

19 oktober 2016

SP stelt vragen sloop keersluis

Foto: SP
De fractie van de SP heeft vragen aan het college gesteld over de sloop van de gevonden keersluis bij Brunnepe. De partij vindt het vreemd dat snel nadat de sluis ontdekt werd, en diverse partijen aangaven dat deze behouden moest blijven, deze gesloopt werd.

SP Fractievoorzitter Richard Boddeus is verbaasd over de snelle sloop: ‘Stichting Behoud Erfgoed Brunnepe en stichting Stadsherstel hebben o.a. gepleit voor behoud en nader archeologisch onderzoek. Ik kan mij niet voorstellen dat dat onderzoek in een week tijd heeft plaats gevonden.’

Ook de vraag of het behoud van de sluis de moeite waard was is volgens Boddeus nog niet beantwoord: ‘Stel dat de sluis van bijzonder nationaal historisch belang is, dan hebben we een blunder van jewelste te pakken door deze te slopen. De bouw van een parkeergarage die per se voor de Hanzedagen klaar moet zijn is in onze ogen van ondergeschikt belang. Daarom wil de SP weten hoe de procedure gegaan is en met welke argumenten de sloop is begonnen.’

De keersluis kwam vrij te liggen bij de voorbereiding van de bouw van de parkeergarage aan het begin van de Noordweg.

Reactie toevoegen

U bent hier